Asiakaskokemukset

Finlandia Rahoitus auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään ja tarjoaa apua erilaisissa rahoitushaasteissa. Onnistumistarinoista voit katsoa, millaisissa erilaisissa tilanteissa Finlandia Rahoitus on ollut yrityksille avuksi. Onko teidän yrityksenne seuraava?

Jolie Natura Oy

Yritysesittely:

Jolie Natura Oy on selektiivisen ja korkealaatuisen luonnonkosmetiikan maahantuontiin sekä kuluttaja- ja jälleenmyyntiin keskittyvä yritys. Tuotteita tuodaan ympäri maailmaa, tarkalla seulalla valittuna. Kaikki täyttävät tiukat kriteerit, ovat sertifioituja ja vielä itse testattuja. Jolie Naturan omassa maahantuonnissa on tällä hetkellä kymmenkunta brändiä. Tuotteita myydään verkkokaupoissa ja Helsingin Uudenmaankadun myymälässä sekä jälleenmyyjien kautta.

Rahoitushaaste:

”Olemme kasvaneet kolmatta vuotta peräkkäin yli 50 prosentin vuosivauhtia. Investoimme kaiken sisään tulevan rahan kasvuun, jopa vahvasti etupainotteisesti. Siksi tarvitsimme lisää käyttöpääomaa. Finlandialta haimme 50 000 euroa niin sanottua siltarahaa, kun halusimme nostaa luottolimittiämme pankissa, ja se vie aikaa kuukausia. Tälle ajalle tarvitsimme lyhytaikaista rahoitusta.”, yrityksen pääomistaja Sakari Boman kertoo.

Kommentit:

”Kaikki meni oikein hyvin ja nopeasti. Tunsin Finlandian  jo ennalta. Kun kuulin, että he tarjoavat myös tällaista palvelua, kiinnostuin heti. Finlandialla tuntuu olevan myös muita mielenkiintoisia juttuja rahoituspuolella, mitä voisi hyödyntää.”

Activité Oy

Yritysesittely

Eero Salmela on tehnyt kiinteistöbisnestä sen kaikilla sektoreilla kohta 50 vuotta. Uran varrelle on mahtunut rakennuttamista, kiinteistösijoittamista ja saneeraamista. Myös kiinteistöjen konsultoinnit ja oman tuotannon kehittäminen kuuluu Salmelan osaamiskokonaisuuteen.

”Koko alan sektori on käyty läpi. Oli minulla välitystoimistokin aikoinaan. Maailma muuttuu, ja kiinteistöpuoli tietenkin myös. Tapa, miten tehdään on erilainen kuin esimerkiksi 1980-luvulla. Ajassa täytyy pysyä kiinni, Salmela sanoo.”

Rahoitushaaste

”Pankkisektori nykymaailmassa vaatii erittäin vahvan vakuusvarannon ja oman rahoituksen. Tässä Finlandia Rahoitus on tullut meille yrittäjille suureksi avuksi.

Rakennamme citymökkikylää Espoon Niipperiin. Nykyisten 7 mökin lisäksi alueelle rakennetaan 34 mökkiä, jotka ovat kooltaan 30 neliötä. Tonttien koko on 380 neliötä. Finlandia Rahoitus auttoi meitä ostamaan nykyiset jo valmiina alueella olleet mökit. Yhteensä 140 000 euron rahoituksella rakensimme alueelle myös infraa ja muita olosuhteita mökkikylää varten.”

Kommentit

”Koko rahoituskuvio meni hienosti – ja nopeasti. Kuulin Finlandia Rahoituksesta vinkkinä asiakkaalta, ja lisäksi näin mainoksen Facebookissa. Homma lähti heti hyvin käyntiin, kun käytiin asiaa läpi. Siinä ei kauaa nokka tuhissut: pari kolme kertaa soiteltiin ja käytiin asiaa läpi, ja se oli sillä selvä.

Seuraava kohde meillä on jo työn alla, ja siihen todennäköisesti haen Finlandia Rahoitusta uudelleen. Olen todella tyytyväinen, että olen löytänyt tällaisen rahoitusmallin. Ihan maksimi vakuusarvo on pankista 60 %. Tässä se on jopa 85 %.

eero.salmela@activite.fi

Patrick Sports Oy

Yritysesittely:

Patrick Sports Oy on nummelalainen yritys, joka on perustettu vuonna 2007. Vuoden 2008 marraskuussa valmistuneessa yrityksen omistamassa kiinteistössä toimii keilahalli ja kuntokeskus, josta löytyy kuntosali-, ryhmäliikunta-, solarium- ja personal trainer -palvelut. Yrityksellä on yhdeksän vakituista työntekijää, minkä lisäksi liiketoiminta työllistää esimerkiksi ryhmäliikunnan ohjaajia.

”Perustin yrityksen jo 21-vuotiaana. Silloin hieman hirvitti, mutta kaikki on mennyt hienosti. Aluksi kuntosalia pyöritti vuokrayrittäjä, mutta nyt sekin on meidän omaa liiketoimintaamme. Asiakkaita on lähinnä Nummelasta ja lähikunnista, yrittäjä Patrick Wikman kertoo.

Rahoitushaaste:

”Meillä oli tarve lisätä käyttöpääomaa, koska investointeja laitteisiin ja salin avaamiseen on ollut lähiaikoina paljon. Haimme 25 000:tta euroa, ja sen myös saimme. Vakuutena meillä oli tämä yrityksen oma kiinteistö.”

Kommentit:

”Löysin Finlandia Rahoituksen netin kautta, googlettamalla. Lueskelin taustatietoja ja täytin lomakkeen, ei siinä kummempaa. Finlandia Rahoitus vaikutti heti hyvältä kaikin puolin. Hakemuksen lähettämisen jälkeen sain muutaman tarkentavan kysymys. Vastasin niihin ja sitten tulikin jo rahoitustarjous. Kaikki kävi nopeasti ja hienosti. Rahoituksen hakeminen on tehty helpoksi. Kaikki oli viikossa selvää, eli erittäin nopea ja notkea case. Jos tulee tarvetta, niin aion käyttää Finlandia Rahoitusta uudelleenkin, Wikman päättää.

Lue lisää:

www.vihtibowling.fi

www.fitclub.fi

Bests Oy

Yritysesittely:

Bests Oy on tarjonnut IT-konsultoinnin, tietovarastoinnin ja johdon raportoinnin palveluja vuodesta 2011. Myöhemmin yrityksen liiketoimintaan on tullut mukaan myös kiinteistösijoittaminen. Kiinteistöjä on tällä hetkellä kuusi kappaletta, ja lisää on tulossa koko ajan. Yrityksen omistaa Jyrki Heinonen.

”Itse teen pääsääntöisesti IT-hommia. Kiinteistösijoittamista teen yrityksen kautta, mutta asuntojen vuokrauksen olen ulkoistanut ammattilaisille”, Heinonen kertoo.

Rahoitushaaste:

​Usein rakenteilla oleviin kerrostaloasuntojen myyntihinta on pieni osa velattomasta hinnasta. Erotus voidaan rahoittaa yhtiölainalla. Myyntihinta pitää rahoittaa kuitenkin ostovaiheessa. Yrityksille myönnetään pankeista lainaa usein heikommilla ehdoilla kuin yksityisille. Siksi Heinonen kääntyi Finlandia Rahoituksen puoleen.

Kommentit:

​”Olen muutenkin jo Finlandian asiakas sijoittajana ja tunnen talon hyvin. Siksi oli luontevaa hakea myös rahoitusta Finlandialta. Sain yhteensä 90 000 euroa rahoitusta ja annoin vakuudeksi jo omistamiani kiinteistöjä. Finlandia toimi paremmin kuin pankki. Saimme muutamassa päivässä asiat hoidettua. Minulle jäi Finlandia Rahoituksesta erittäin hyvät kokemukset ja käytän rahoitusta todennäköisesti uudelleenkin.”